Taula de Debat: Prejubilacions i jubilacions?: La gestió del talent i l'aprofitament de la capacitat intel·lectual als 60 anys

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: Organitzada per la Comissió dels Enginyers a les Administracions i per la Comissió de Prejubilats i Jubilats

Què se'n fa del capital intangible dels que han de deixar les relacions laborals? Què fem perquè es compleixi en aquesta "segona vida"?: "mentre un conservi la capacitat de ser útil a la societat té l'obligació de continuar sent útil".

D'una banda es tracta d'una preparació personal i, de l'altra, la societat, i també les organitzacions, han de col·laborar en aquest canvi.

¿És cert que: "l'acumulació d'experiències al llarg dels anys facilita una visió global de les coses i proporciona unes possibilitats de reflexió serena que aporti millores en els processos de la presa de decisions"?
¿La societat és conscient que: "les proves evidencien que l'activitat tant física com mental d'una persona fa augmentar la qualitat de vida"?

En definitiva, un dels desafiaments que més ha de preocupar a les organitzacions és el malbaratament de coneixement que es produeix quan se'n van persones que contribueixen a l'assoliment dels objectius, a la gestió directiva dels serveis i/o a la capacitat de ser presents amb eficàcia i eficiècia a la societat.

La idea o esperit de la jornada és exposar quines són les formes operatives que actualment utilitzen les organitzacions, tant públiques com privades, per l'aprofitament dels seus actius intel·lectuals, quines s'haurien d'implementar en el futur proper i com s'haurien d'incorporar a la cultura organitzacional.

Hi intervindran:
- Francesc Soler i Parellada, Catedràtic de la UPC.
- Ramon Terraza, Dr. Enginyer Industrial i Psicòleg.
- Pilar Soldevila, Responsable de l'Àrea de Selecció de Montaner&Associats i cofundadora de Montaner.

La sessió serà presentada i moderada per Josefina Auladell i Salvador Gómez, membres de la Comissió dels Enginyers a les Administracions Públiques.

Obrirà l'acte Ferran Ramon, President de la Comissió de Jubilats i Prejubilats i farà la cloenda Miquel Subirachs, President de la Comissió dels Enginyers a les Administracions.

Assistència gratuïta.

Dates: Dilluns, 26 de novembre de 2012 a les 18:00
Horari: A les 18:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Presentació Pilar Soldevila, Montaner&Associats La gestió del talent als 60 anys