El ferrocarril en les arts (1a. part)

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: El ferrocarril, que es conforma amb participació de totes les tecnologies, és un sistema tècnic estès damunt el territori que ha tingut un impacte social tan manifest i singular, que ha estat atès per totes les arts fins esdevenir un objecte de culte.

En la xerrada veurem com la pintura, la literatura i el cinema són plens de testimonis imprescindibles per conèixer i avaluar els vincles entre ferrocarril i cultura.

Hi intervindrà:
- Jordi Font-Agustí, (Badalona, 1955). Enginyer i novel·lista.
Ha publicat, entre altres: Assassinat a l'Escola del Treball (1993), La força del riu (1996), Contracorrent (Premi El lector de l'Odissea 2000), Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència ficció de la UPC 2003) i La febre del vapor (Premi Manuel de Pedrol de ciència-ficció 2010). Algunes d'elles han estat traduïdes al castellà. Va codirigir la col·lecció Solaris de relats juvenils de tema tecnocientífic i va coordinar el volum Entre la por i l'esperança. Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002). Ha impartit a la UPC el curs Història de la tecnociència a través de les arts. Publica un article mensual sobre el ferrocarril en les arts a la revista Vía Libre de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

Comissió de Cultura: Engitren

Assistència gratuïta.
Dates: Dijous, 22 de novembre de 2012 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.