Noves oportunitats de negoci: Àfrica, el nou horitzó de desenvolupament

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: Àfrica està sorgint amb força com un continent que pot assolir el seu "miracle econòmic" propi, anàlogament a com ho està fent la Xina o la India, motors del creixement mundial.

Més enllà dels tòpics que esbiaixen i limiten les percepcions que podem tenir de la rica i complexa realitat africana, és un fet que els temps d'amplis canvis que estem vivint mostren avenços en l'estabilitat política del continent, en la continuïtat de les polítiques i en la millora de la governança, pre-requisits indispensables per atraure inversions a llarg termini que generi un desenvolupament econòmic sostenible.

El fort creixement d'una població jove i l'emergència d'una classe mitjana en diverses capitals africanes alimenta una forta demanda de tota mena de productes i serveis, des de la banca mòbil a begudes envasades.

El col·lectiu d'enginyers industrials és conscient d'aquesta oportunitat que es presenta pels nostres sectors productius i institucionals, en un moment en què les possibilitats de creixement intern són escasses. Així mateix, té la visió de què una acció coordinada del sector privat i públic, cercant totes les sinèrgies possibles, és la millor manera d'oferir les nostres capacitats i optimitzar la nostra oferta a un continent emergent.

Presentarà i moderarà la sessió:
- Miquel Subirachs, President de la Comissió dels Enginyers Industrials a les Administracions Públiques

Introducció i presentació de ponents:
- Jordi Mas, responsable de la Subcomissió de Prospectiva

Hi intervindran:
- Fabian Essianne, Doctorand en Ciències Humanes i Culturals; periodista de Radio France Internacional. La realitat africana i el cas del Camerun.

- Carme González, Cap dels Mercats d'Àfrica i Orient Mitjà d'ACCIÓ del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L'acció comercial del Govern a Àfrica.

- Joaquim Fernández, Escola d'Administració Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. Experiències de consultoria pública a Àfrica.

Assistència gratuïta.

Dates: Dilluns, 12 de novembre de 2012 a les 18:00
Horari: A les 18:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Presentació Florence Hiard ACC1Ó a ÀFRICA SUBSAHARIANA: Noves fronteres de negoci
Presentació Joaquim Fernández Experiències de consultoria pública a l'Àfrica
Informe económico y comercial de Guinea Equatorial Informe