Taula de Debat: Transparència: on som? Fem el punt sobre l'avantprojecte de Llei d'aquesta primavera

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: A primers d'abril 2012, el Govern de l'Estat va presentar un avantprojecte de Llei de Transparència, va obrir un període de consulta a la ciutadania de 15 dies.
Amb les contribucions rebudes, va retocar l'avant-projecte i es va iniciar la seva tramitació.
Espanya és un dels pocs Estats de la Unió Europea sense una llei d'aquest tipus.
Quins objectius es fixa aquest avantprojecte? Quins mecanismes preveu? Respon a les expectatives? Com es situa respecte de les altres lleis d'altres Estats membres? Com valoren l'avantprojecte els experts i les organitzacions ciutadanes? Quin sentit té promoure la transparència? Transparència per a què?

Organitzem una xerrada que ens permeti de clarificar el panorama, identificant agents, recollint experiències i posicionaments, conèixer i avaluar les propostes del Govern... intentant posar la "transparència en perspectiva", és a dir, com un element bàsic, necessari, per a tota política de foment de la participació ciutadana, de regeneració democràtica, d'implicació cívica en els afers col·lectius.

Hi intervindrà:
- Joan Subirats, catedràtic del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la UAB, ens aportarà elements per aquesta avaluació i posada en perspectiva.
- Pep Molsosa, responsable de la Subcomissió dels Enginyers a la Unió Europea de la Comissió dels Enginyers a les Administracions, presentarà el tema, exposarà ponència i moderarà el debat.

Assistència gratuïta.

Dates: Dimecres, 10 d'octubre de 2012 a les 18:00
Horari: De les 18:00 a les 20:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.