PLACES EXHAURIDES-Jornada Smart Grids

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: L'actual situació de l'economia fa que les inversions a les infraestructures energètiques s'hagin reduït a xifres sensiblement inferiors a les històriques.
Malgrat aquesta situació i per raons de estalvi i ús eficient de l'energia, la suma de les tecnologies electrotècniques i electròniques aplicades sobretot a les xarxes elèctriques de distribució fan que el seguiment de la seva evolució sigui motiu de molt interès com a mínim pels col·lectius tècnics dels dos Col·legis Professionals de Telecomunicacions i Industrials.
Sota el neologisme "Smart Grids", s'inclou el concepte d'una millor utilització dels recursos energètics gràcies a una millor coordinació i col·laboració entre els diferents elements electromecànics i electrònics, des de la generació elèctrica fins al consumidor, passant per les xarxes de transport i de distribució.
Aquesta coordinació implicarà l'ús d¿elements de comunicació en tots els seus aspectes tecnològics com els canals de comunicació, els protocols, i una àmplia utilització de l'espectre electromagnètic, des de les freqüències molts baixes fins les comunicacions òptiques i els nous materials.
La transversalitat de totes aquestes matèries suggereix ja, per ella mateixa, la necessitat d'equips multidisciplinars tant en la seva concepció, com en la seva implementació, per a portar-les endavant amb èxit.
Les "smart grids" no són una excepció en un món cada vegada més complex i més relacionat, on la competitivitat i l'excel·lència obliguen a tenir en compte múltiples factors des de la concepció del producte fins al final de la seva vida útil, que fan necessària l'aportació de professionals de diferents especialitats, no solament en la seva vessant tècnica, sinó també en la sociològica quan hi tingui part l'usuari final.
Si volem ser un país competitiu, si volem fer-nos un lloc al món, si volem un futur (aquí) per a les noves generacions d'enginyers, estem obligats a cercar totes les sinèrgies i a d'afrontar el segle XXI amb una aproximació més col·laboracionista i menys ancorada en aspectes gremials o corporativista que poguessin haver estat útils en el passat.
Sembla doncs molt oportuna la creació d'un Grup de Treball intercol·legial on reunir els dos col·lectius i reflexionar conjuntament sobre la seva evolució, el seu futur i crear-ne un observatori.

Organitzat pel Grup de Treball Intercol·legial del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya

Assistència gratuïta
Dates: Divendres, 25 de maig de 2012 a les 9:00
Horari: A les 9:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.