El Dr. Italià, un bon documental que motiva a parlar de COOPERACIÓ amb un convidat rellevant

Comissió: Comissió d'Acció Social
Descripció: Es projectarà un curt-metratge que tracta de la cooperació individual d'un metge per pal·liar les invalideses de persones amputades, principalment a causa de mines antipersona. Darrerament, la utilització d'aquests artefactes ha estat molt controvertida; que s'ha fet per prohibir-ne la fabricació i la disseminació?.
Es descriuran les característiques de la cooperació humanitària amb altres països, les formes d'organització, les responsabilitats, la gobernança, etc. Quin son els problemes típics que cal evitar?
Actualment són mala noticia els perills que sofreixen els cooperants i els beneficiaris del projectes de cooperació degut a l'existència de certes organitzacions malfactores: quin tractament es preveu per a aquestes amenaces?
Quina és la situació de la cooperació en el context de la crisi?

Hi intervindran:
- Abans de la projecció, Juan Manuel Garcia Ferrer, de la Comissió de Cultura, expert en cinema, farà la presentació tècnica del documental.
- Després de la projecció, Francesc Mateu i Hosta, Director d'INTERMON ¿ OXFAM per Catalunya i Andorra i President de la Federació Catalana d'ONGs de Desenvolupament , tractant els temes relatius a aquesta sessió.

Comissions d'Acció i Cooperació i de Cultura: Cineclub

Assistència gratuïta.

Dates: Dimecres, 16 de maig de 2012 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.