El port de Barcelona com a node logístic: Situació actual i estratègies de futur

Comissió: Comissió de Logística
Descripció: Actualment els ports estan immersos en canvis importants. Les empreses valoren la facilitat i eficiència en el lliurament de mercaderia de punt a punt, en aquest esquema els ports apareixen com un important node logístic en la cadena de subministrament internacional, on no només es valora la seva capacitat/eficiència per descarregar/carregar la mercaderia si no també la capacitat per expedir-la a les seves destinacions o bé consolidar-la.
Per tant, en aquest esquema es primordial la intermodalitat amb altres medis. Essent determinant per aquells ports que volen esdevenir prioritaris, ja que han de considerar que la seva àrea d'influència no és local si no que abasta gran part d'Europa i, per tant, cal disposar d'una bona xarxa de comunicacions local i de gran abast.
També cal tenir en compte que el comerç entre Àsia i Europa s'ha incrementat molt i es preveu que, els propers anys, continuï aquest creixement. Això fa que, potencialment, els ports europeus situats a la Mediterrània tinguin l'oportunitat de captar aquest flux.
Per altra banda disposar d'unes adequades infraestructures es considera una condició necessària, però no suficient. Doncs, malgrat es disposi d'elles hi ha altres factors determinaran el seu possible creixement (sistema de gestió portuària, perfil de la logística catalana, ...).
Per aquests motius es proposa una taula rodona amb l'objectiu de saber, en aquest context, quins són els requeriments per què el Port de Barcelona esdevingui prioritari i conèixer si actualment està preparat per ser un node important. Tot determinant les seves mancances i punts forts, així com les seves perspectives de futur.

Hi intervindran:
- Joan Amorós, President de la Comissió de Gestió Empresarial, Secretari General FERRMED, membre Consell d'Administració del Port de BCN.
- Ana Pardo. Membre de la Subcomisisó de Logística
- Carles Rua, Responsable de projectes estratègics i innovació del Port de BCN.
- Sergi Saurí, Director de projectes CENIT (Centre d'Innovació del Transport).

Comissió de Gestió Empresarial: Logística

Assistència gratuïta.
Dates: Dimarts, 15 de maig a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.