Calçotada a les Caves Vilarnau

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: Organitzada per la Comissió de Cultura amb la col·laboració de la Delegació del Vallès, aquesta sortida a Sant Sadurní d'Anoia ens permetrà visitar les Caves Vilarnau elaboradors de vins i caves de gran qualitat. Amb més de cent anys d'història, el petit celler originari s'integra en el 1982 al grup Gonzáles Byass, iniciant una etapa de gran expansió en les modernes instal·lacions ubicades en l'elegant i singular edifici, situat al bell mig de la finca Can Petit amb més de 11 hectàrees de vinyes.

La visita començarà donant un tomb per les vinyes resseguint la zona del llac, per continuar amb una visita detallada al celler passant per la zones de premses i de vinificació, per acabar baixant a la cava visitant les sales amb les rimes i els pupitres.

La visita acabarà a la sala de tast, on es podran degustar dos caves, un rosat i un normal, que s'acompanyaran amb uns snacks per picar, indicant el maridatge adient.

A l'hora de dinar es farà una calçotada. Es començarà menjant els calçots en la zona preparada a l'aire lliure, per continuar amb les amanides, carns i botifarres a la brasa en el menjador instal·lat en la sala de tast, tot regat amb els vins i caves més adients.

A la tarda, per completar la sortida amb els aspectes culturals, visitarem el conjunt monumental de Sant Martí Sarroca constituït bàsicament per l'església romànica de Santa Maria, restaurada per Puig i Cadafalch, en la que destaca el seu absis, el millor de Catalunya en el seu estil, i a l'interior el retaule gòtic de l'Ascensió del Senyor; i pel Castell de Sant Martí, bastit al segle X, emmurallat al XII, que s'han reedificat part de les estances nobles i que acull un museu amb diverses col·leccions arqueològiques i etnològiques entre les que destaca l'anomenada Venus de Penedès, del segle I aC.

Sortida a les 9:30 h de Sabadell, a la Plaça Catalunya, davant del Banc Sabadell.
Sortida a les 10 h de Barcelona, a la Plaça Francesc Macià, davant del Bar Sandor.

Cal fer la reserva prèvia a la Comissió de Cultura.

Places limitades que s'adjudicaran per rigorós ordre de reserva.
Dates: Dissabte, 18 de febrer de 2012
Horari:
Preu: 50 euros per persona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.