Cent anys d'història de vitralls J.M. Bonet
Descripció: FÒRUM DE PATRIMONI INDUSTRIAL: Cent anys d'història de vitralls J.M. Bonet 1923-2023

Cent anys de qualsevol activitat econòmica és una fita difícil d'assolir, encara més en disciplines artesanes i artístiques, que a vegades depenen de modes, tendències atzaroses i obsolescències tècniques. El treball fet en aquesta llarga història crea un conjunt d'obres extenses, més de set-centes esglésies arreu de Catalunya, incomptables referències per a clients privats i treballs en palaus, castells i edificis públics. En la xerrada s'anirà creuant la història de l'ofici, del desenvolupament tècnic, del disseny, de la ciutat i del país.

Jordi Bonet és tercera generació del taller de vitralls J. M. Bonet. Fill, germà, renebot i net de vitrallers. És llicenciat en química i compagina la seva feina diària al taller de vitralls amb recerca sobre camps poc estudiats dels vitralls com la degradació dels esmalts modernistes amb la professora Trinitat Pradell i el Dr. Martí Beltran. Les eines dels tallers Barcelonins del segle XVIII amb la Dra. Sílvia Cañelles. Els vitralls en edificis de Gaudí amb la Dra. Núria Gil. És traductor del llibre L'ofici de vitraller de Sd Edicions. El taller rebé el premi nacional d'artesania l'any 2023.

Més informació

Per participar i obtenir l'enllaç cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 // 638 320 070 o bé a secretaria@amctaic.org.
Dates: 16/09/2024
Horari: 16 setembre a les 18:30 h en format híbrid