L'energia nuclear com a clau per a una Catalunya competitiva
Descripció: Jornada Promoempresa a càrrec de PwC

L'energia nuclear exerceix un paper fonamental per assolir els objectius de la política energètica a nivell nacional i regional, ja que és l'energia lliure d'emissions que més fermesa i estabilitat garanteix al subministrament del sistema elèctric. Catalunya és la primera comunitat autònoma en termes de producció elèctrica. Actualment, la potència instal·lada a les plantes nuclears catalanes suposa un 58% del mix energètic català, cosa que permet evitar anualment més de 3 milions de tones de CO2.

Quina és la situació de les centrals nuclears a Espanya i a Catalunya? Com és la situació davant del marc europeu i l'internacional? Com afecta la fiscalitat de les centrals nuclears la competitivitat de la indústria catalana?

Durant la jornada, PwC presentarà el seu estudi "El paper de l'energia nuclear en el marc de la transició energètica" en què analitza el paper de l'energia nuclear a Espanya i la càrrega fiscal a què s'enfronten les centrals nuclears. Finalment, PwC analitzarà la situació de competitivitat de l'energia nuclear nacional i catalana i alternatives per cobrir l'extracost derivat del 7è Pla de Gestió de Residus Radioactius.

A continuació, es donarà pas a una taula de debat per conèixer l'opinió dels diferents agents implicats, així com un representant de les centrals nuclears catalanes, al territori de les quals estan instal·lades tres dels set reactors nuclears d'Espanya.

L'objectiu de la jornada és generar un espai de trobada entre els experts, els agents i les institucions més rellevants del sector per analitzar el paper de l'energia nuclear a Catalunya, en el marc de la transició energètica, i comparar les decisions preses al seu voltant amb altres països del nostre entorn.

PROGRAMA

- 10.00h Inauguració de la jornada
Laura Garcia, membre de la Junta de Govern del COEIC

- 10.10h Keynote 1
Óscar Barrero,soci de la divisió de Consultoria d'Energia de PwC

- 10.30h Keynote 2
Peppi Seppala, Partido Verdes Finlàndia

- 10.50h Entrevista/debat de Big Van Ciencia
Miriam Díaz Hernández, vocal de la Junta Directiva de Women in Nuclear

- 11.20h Taula de debat
Ignacio Araluce, president de Foro Nuclear
Paulo Domingues dos Santos, director general de la Asociación Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV)
Salvador Sedo, director de desenvolupament sostenible de Foment

Moderador:Gabriel Trindade, la Vanguardia

- 12..30h Tancament de la jornada
Lluís Batet, professor de recursos energètics i director del Màster en Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Catalunya
Dates: 03/07/2024
Horari: De 10 a 12.30h
Lloc: Hibrida (online i presencial a la seu dels EIC. Via Laietana, 39, Barcelona)

INSCRIU-TE A LA JORNADA