Copa Amèrica: l'èxit de l'enginyeria
Descripció: La 37a Copa Amèrica de vela ha tornat a situar Barcelona com la capital d'un dels esdeveniments esportius més importants del món. La visió i el lideratge conjunt d'una sèrie de persones, entre elles l'enginyera industrial Aurora Catà, actual vicepresidenta d'America's Cup Event Barcelona ha permès accionar els engranatges necessaris de la col·laboració públicoprivada per activar la candidatura guanyadora i planificar i executar l'esdeveniment.

Els regatistes són la cara visible, però l'enginyeria és la base d'una competició on l'equip guanyador marca les regles del joc de la pròxima edició i obliga els equips a innovar constantment i a utilitzar els últims desenvolupaments tecnològics des del disseny aerodinàmic dels velers fins als algoritmes de predicció de la velocitat del vaixell amb intel·ligència artificial. En aquest sentit, el paper d'enginyers i enginyeres formats a casa nostra com Roger Frigola, Optimization Engineer de l'equip Emirates Team New Zealand, defensor del títol o Anna Mir, CFD Engineer d'INEOS Britannia, és clau.

Tindrem l'oportunitat d'escoltar tres visions complementàries del rol que l'enginyeria juga en aquesta regata d'impacte mundial, en un escenari immillorable: l'AMERICA'S CUP EXPERIENCE, Centre Oficial de Divulgació de la 37th America's Cup Barcelona 2024, situat en l'antic IMAX del Port Vell, que ens submergirà en l'esperit de la competició amb la projecció del curtmetratge One Hell of a Battle.

L'acte, organitzat per la Comissió de Lideratge Empresarial i la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur s'emmarca dins els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones amb la voluntat de visibilitzar i destacar el seu paper rellevant de lideratge en un ecosistema d'alt rendiment.

L'acte es celebrarà a l'AMERICA'S CUP EXPERIENCE a partir de les 18 h s'obriran les portes i a les 18.30 h s'iniciarà l'acte.

Si estàs interessat/a en assitir-hi, envia'ns un correu a reserves@serveis.eic.cat
Dates: 14/03/2024
Horari: A les 18.30h
Lloc: Presencial a l'AMERICA'S CUP EXPERIENCE. Moll d'Espanya, s/n, Ciutat Vella, 08039 Barcelona