Fòrum de Patrimoni Industrial
Descripció: Lourdes Munné Sellarès, doctorada per la Facultat de Geografia i Història de la UB, ens parlarà de "Els molins paperers catalans: arquitectura industrial al segle XVIII".

La manufactura paperera catalana es distingeix per la construcció, consolidada al llarg del segle XVIII, de nombrosos molins paperers, edificis característics que allotgen el procés complet de la fabricació del paper, amb la consegüent divisió de treball i la distribució d'espais diferenciats, en el que es podria considerar un anticipat procés fabril. Al mateix temps, la concentració de molins determina la formació de nuclis paperers molt actius i de gran prestigi per la qualitat i la continuïtat de la seva producció.
En aquesta presentació es precisen els factors de localització dels edificis paperers i s'analitzen les seves condicions formals i estructurals, que originen una tipologia singular, amb una plena adequació entre distribució d'espais i funció productiva.

Lloc: Auditori Pompeu Fabra
Hora: 18.30h
Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya
Via Laietana, 39, 5a planta. 08003 Barcelona

Fòrum de Patrimoni Industrial - Associació del Museu de la Ciència, Tècnica i Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC)
Per inscripcions i més informació podeu trucar al 93 780 37 87 o enviar un correu electrònic a secretaria@amctaic.org
Dates: 25/01/2016