Existeixen encara les Colònies Industrials?. El cas de la Selva.
Descripció: Fòrum del Patrimoni Industrial

Xavier Martí Ylla, (Madremanya, 1957) és periodista i historiador, especialitzat en història contemporània i Patrimoni Industrial.

Al 2006 publica diversos treballs i estudis per difondre i donar a conèixer el patrimoni. Fruit d'aquesta tasca sorgeixen, entre d'altres, les exposicions Colònies Industrials (Muesu d'història de catalunya, 2009-2010) o La veu de les colònies industrials (Biblioteca de Catalunya, 2013, actualment en itinerància pel país).

És autor de diversos llibres i treballs Colònies (i veïnats) industrials a la Selva, Arxius i fons documentals referits a colònies industrials, La premsa a les colònies, coautor de Girona i els seus Barris (Ajuntament de Girona, 1987) i Barcelona (Editorial Apa, Londres, 1990).

Com a periodista ha col·laborat a la revista Presència de Girona, va ser co-fundador del Punt Diari, i va escriure i treballar per l'Avui, El Mundo, El Correo Catalan, El Periódico, ABC, Tiempo i Cambio 16, El independiente, El Observador, Catalunya Ràdio, TV3...

Com a gestor cultural ha promogut conferències, cicles de xerrades i tertúlies, especialment sobre periodisme històric i sobre patrimoni industrial.

Per inscripcions i més informació podeu trucar a l'Associació del Museu de la Ciència, 93 780 37 87 o enviar un correu electrònic a secretaria@amctaic.org
Dates: 18/06/2015