Visita a Cervera i Tàrrega
Descripció: Sortida de tot el dia de Patrimoni Industrial. Passejada pel Centre de Cervera amb les visites del Síndicat Agrícola de Cervera, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, la Universitat de Cervera i Pou de Glaç situat sota la Paeria de Cervera. Dinar a Tàrrega i visites a la Farinera Balcells i Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega. En aquesta ocasió l'AMCTAIC organitza una sortida de patrimoni industrial i cultural a Cervera on visitarem el Sindicat Agrícola, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, destaca el seu contrast i mostra els típics arcs parabòlics emprats en l'arquitectura modernista amb la base rectangular de l'edifici. El seu funcionament era per allotjar la maquinària de la farinera i facilitar els serveis agrícoles per tal d'abaratir els costos de consum i dependre al mínim dels intermediaris per tal que el pagès en tragués més benefici. Passeig pel centre històric amb visita a la Universitat de Cervera, probablement l'edifici més important i representatiu de la ciutat, i al Pou de Glaç situat sota la Paeria de Cervera, edifici barroc del segle XVII, situat a la plaça Major. A la façana de l'edifici es troba representat de dreta a esquerra, les virtuts que havia de tenir els comerciants, els cinc sentits i motius relacionats amb la presó. Visites guiades i comentades per Jordi Rogent Albiol, arquitecte co-redactor del Pla Especial del Nucli de Cervera i membre de la Junta de l'Associació.

Desprès ens dirigirem a Tàrrega on es visitarà la Farinera Balcells, impressionant edifici projectat per l'enginyer Ramon Casanovas Degollada, construït entre 1922 i 1929. Edifici propi de l'eclecticisme que combina algun element modernista i altres del noucentisme més contemporani.

Dinarem al Gat del rosal, restaurant de la Associació Alba, que té com objectiu donar ocupació a persones amb discapacitat i ser una plataforma d'integració i sensibilització.

Després de dinar i per finalitzar la jornada anirem al Museu Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega, incorporat al febrer del 2014 al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Inscripció:
Per assistir-hi, és imprescindible trucar al 93 780 37 87 o béenviar un correu a a secretaria@amctaic.org, on su informarem del preu i la forma de pagament. Les inscripcions es faran per rigorós ordre de rebuda.

Inclou:
Visites guiades exclusives, dinar, assegurança, transport i dossier.
Hora i lloc de trobada:
9:00 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor
Hora i lloc de finalització:
19:30 h Plaça Francesc
Dates: 15/11/2014