Fòrum de Patrimoni Industrial - Els enginyers industrials més enllà de les fàbriques
Descripció: A càrrec de Mercè Tatjer i Mir, catedràtica de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

Des de mitjans segle XIX, les activitats professionals dels enginyers industrials catalans estigueren associades a les tasques de producció i de direcció de les fàbriques, de les quals bona part d'ells n'eren propietaris. A més a més, arran de la revolució industrial, aquest col.lectiu es convertí en una peça clau per al procés de modernització i desenvolupament tècnic de les fàbriques; participaren activament com a professionals lliures en les instal.lacions de màquines i calderes de vapor, de motors a gas, i ja al segle XX en l'electrificació de les indústries barcelonines. Al mateix temps, treballaren al sector públic com enginyers al servei dels Ajuntaments, de les Diputacions i de l'Estat. Però la seva tasca no es limità a aquests camps tècnics i productius, sinó que molts d'ells desenvoluparien, sovint en paral.lel, activitats de caràcter cultural i docent, fent aportacions destacades a la cultura tècnica, científica i, en alguns casos, també artística.

En aquesta conferència estudiarem algunes d'aquestes facetes que es desenvoluparen, tant en el sector públic com en el privat, i molt especialment en el sector de l'ensenyament i en la de difusió de la cultura tècnica i científica. Us hi esperem!

Fòrum Patrimoni Industrial - Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé a secretaria@amctaic.org
Dates: 27/01/2014
Horari: 18:30 hores
Lloc: Seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta (Auditori Pompeu Fabra)