150 Aniversari AEIC: IX Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, 12-13-14 desembre 2013
Descripció: IX JORNADES D'ARQUEOLOGIA INDUSTRIAL DE CATALUNYA
Barcelona, 12, 13 i 14 de desembre 2013

Presentació
L'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya ha volgut fer coincidir les IX Jornades d'Arqueologia Industrial, que ja tenen 25 anys d'història, amb la cloenda del 150è. Aniversari de la creació de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. És un homenatge particular al col·lectiu dels enginyers industrials, professió que ha estat decisiva en la industrialització del país. Per aquest motiu, hem escollit el tema Ciència, Tècnica i Indústria. A diferència d'altres edicions, en què centràvem les Jornades en un àmbit concret, hem optat per una temàtica oberta, que ens permeti conèixer d'una forma global la industrialització del país. En un moment d'inquietud sobre el futur industrial de Catalunya, volem recordar les èpoques difícils del passat i la reacció decidida d'una societat per superar tots els entrebancs i tirar endavant, realitzant i acceptant grans canvis. Es tracta de recordar el passat per anar cap a un futur millor.

Temàtica
Les Jornades d'Arqueologia Industrial acolliran estudis originals en qualsevol dels camps relacionats amb el Patrimoni Industrial, la Història de la Ciència i de la Tècnica. La temàtica de les IX Jornades se centrarà en l'acció de l'Associació d'Enginyers Industrials, fundada el 1863, i tot allò que es refereix a la Ciència, la Tècnica i la Indústria de l'època corresponent.

Lloc i horaris
Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (Via Laietana, 39, 08003 Barcelona)
Dies 12 i 13 desembre: 9:30 h a 13:40 i de 15:30 a 20:00 h
Dia 14 desembre: Visita a Fabra i Coats.

Inscripció
Cal omplir la butlleta d'inscripció que trobareu a la pàgina web de l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya: www.amctaic.org www.amctaic.org

Per a més informació, trucar a la secretaria (tel. 93 780 37 87) o enviar un correu a secretaria@amctaic.org

Dates: 12/12/2013