Observatori del Risc 2013. Prevenció: eficiència, economia i crisi
Descripció: Aquest any, esperonats pel director de l'Informe, el Sr. Josep Maria Rovira i Vilanova, hem volgut centrar el focus d'atenció en la prevenció; observar i valorar fins a quin punt aquesta crisi de llarga durada en què estem immersos influeix en el manteniment de la seguretat i la prevenció que en el nostre país havien assolit uns nivells més que acceptables.

Per donar resposta a aquesta pregunta hem estructurat l'Informe en quatre grans blocs temàtics compostos de diferents capítols que analitzen diverses parcel·les de la seguretat. En total, l'Informe aporta la veu de més de trenta autors que exposen les seves opinions i inquietuds en diferents àmbits.

Com sempre, els semàfors del risc al final de l'Informe sintetitzen els resultats dels Indicadors del Risc que podeu trobar exclusivament a la web de l'IDES (www.seguretat.org).

Per finalitzar, volem animar-vos a assistir a l'acte de presentació en què algunes de les veus que han escrit a l'Informe 2013 de l'Observatori ens acompanyaran i ens exposaran les seves tesis; estem convençuts que els seus continguts us complauran.

Blocs temàtics de l'Informe
Bloc 1- Reflexions al voltant de la prevenció
Bloc 2- Un cas paradigmàtic: l'edificació
Bloc 3- Prevenció i riscos econòmics, Industrials i de les infraestructures
Bloc 4- Prevenció i riscos en els àmbits social, ambiental i de la salut

- Es lliurarà un ejemplar a tots els assistents

Benvinguda:
- Honorable Conseller Felip Puig: Conseller del Departament d'Empresa i Ocupació
- Josep Maria Rovira i Vilanova: Director de l'Observatori del Risc i d'Endesa Catalunya
- Joan Vallvé: President de l'IDES i degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catlunya
- Miquel Darnés: Vicepresident de l'IDES i degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
- Manuel Bestrarén: Conseller tècnic al Centre Nacional de Condicions de Treball del Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo i coautor del capítol "Els costos de la no prevenció. Anàlisi del cost/benefici de l'acció preventiva".

Hi intervindran:
- Maite Masià: Directora de l'Institut Català d'Energia i autora del capítol "Una necessitat: l'estalvi i l'eficiència energètica en els edificis".
- Pere Palacín: Director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d'Empresa i Ocupació i autor del capítol "El risc regulatori del sistema elèctric".
- Enric Ticó: President de Ferrocarrils de la Generalitat i autor del capítol "El compromís de Ferrocarrils de la Generalitat de Cataluya en el foment del civisme".

Col·loqui

Refrigeri

Inscripcions: IDES Tfn. 93 272 54 30 o al correu ides@fundacio-ides.org

Important: Presentar el DNI a l'entrada d'Endesa
Dates: 07/11/2013
Horari: A les 18:00 hores
Lloc: Auditori Endesa Catalunya, Av. Vilanova, 12, Barcelona