Visita teatralitzada a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou
Descripció: Anirem en autocar fins a Viladomiu Nou, per visitar la torre d'estiueig de la família propietària de la colònia industrial, un edifici centenari projectat com a residència, símbol del poder econòmic i social dels amos. Actualment rehabilitat com a Centre d'Interpretació de les Colònies Tèxtils del Llobregat, ens explica una part de la història i del patrimoni de les colònies construïdes entre Berga i Balsareny. Viladomiu Nou és una de les més ben conservades de Catalunya, situada en el terme municipal de Gironella.

En la visita teatralitzada coneixerem la Remei, una minyona que treballa a la Torre de l'Amo, que ens guiarà per les diferents estances de la casa senyorial. Restaurada i ambientada a principis del segle XX, ens traslladarem a l'estiu de 1910, per conèixer les vivències d'amos i treballadors un any després de la Setmana Tràgica. A l'espai de les golfes, hi podrem veure dos audiovisuals: un dedicat als fets i conseqüències de la revolta de 1909, i l'altre al moviment obrer dins de les colònies des de 1890 a 1910. També visitarem l'exposició Soroll de telers, soroll de diners, a la planta del soterrani.

Per últim, anirem tots junts a dinar al restaurant La Nau, situat en una de les naus de l'antiga colònia tèxtil del Guixaró, fundada l'any 1885 en el municipi de Casserres, on ja hem concertat un menú tancat. Tornarem en autocar fins a Barcelona.

Preu: 50 euros (socis de l'AMCTAIC) / 55 euros (no socis) Inclou: Viatge en autocar, visita guiada a la Torre de l'Amo, dinar, dossier i assegurança.
Lloc de sortida i tornada: Pl. Francesc Macià, 5 (Bar Sandor), Barcelona
Hora de sortida: 10:00 hores
Hora de tornada: 18:00 hores aproximadament
Hora de la visita concertada: 12:00 hores (durada de la visita 1:30 h aprox.)
Dinar a La Nau: 14:00 hores

Per a més informació (preu nens) i per fer la reserva de plaça, cal trucar en primer lloc al telèfon 93 780 37 87 (Maria Canals) o enviar un correu a secretaria@amctaic.org

Places limitades. Les inscripcions es faran per rigorós ordre de trucada i la data límit serà el dia 18 de setembre.

Per formalitzar la inscripció, cal ingressar l'import de la sortida al número de compte de la Caixa d'Enginyers: 3025 0001 16 1401139747, fent constar el nom i cognoms de qui fa l'ingrés i l'activitat (visita Viladomiu).

Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya
Dates: 21/09/2013