Fòrum de Patrimoni Industrial: Santiago Riera i Conxa Bayó - "Les màquines de vapor a Catalunya"
Descripció: En aquesta ocasió comptarem amb la presència de Santiago Riera i Tuèbols, i Conxa Bayó i Soler, autors del llibre "Les màquines de vapor a Catalunya" que ens presentaran el seu últim llibre i ens parlaran sobre el Vapor a Catalunya.

Santiago Riera i Tuèbols, és enginyer industrial. Professor de termodinàmica i física a la UPC i d'història de la ciència i la tècnica a la Universitat de Barcelona, de la que actualment és professor emèrit. Membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans. Fruit de la seva especialització en la història de la ciència, té publicada una obra àmplia, de la qual sobresurten, Síntesi d'història de la ciència catalana (1983), Dels velers als vapors (1993), Més enllà de la cultura tecnocientífica (1994). Premi a la Creació i la Investigació i biografies de personatges tan rellevants com Ciència i tècnica a la il·lustració: Francesc Salvà i Campillo (1985) i Monturiol, una vida apassionant, una obra apassionada (1986).

Conxa Bayó i Soler, és enginyera tècnica tèxtil, adscrita a l'Institut d'Investigació Tèxtil de la UPC, fins la seva incorporació com a conservadora al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, tasca que ha realitzat fins el 2006. És autora de recerques diverses sobre patrimoni industrial, de les quals han sortit diversitat d'articles, comunicacions, congressos i llibres.

Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé a secretaria@amctaic.org
Dates: 19/03/2013
Horari: A les 18:30 hores
Lloc: Seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona