Els degans dels col·legis d'enginyers de Camins i Industrials, Pere Calvet i Narcís Armengol, van presentar els 5 Consensos Nacionals per a la Catalunya del 2050: infraestructures, transició hídrica, transició energètica, indústria i competitivitat de l’Administració, el dimecres 24 d'abril de 2024. El document és una invitació d'aquests col·legis als partits polítics a apostar pel rigor i el coneixement.

El degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Pere Calvet, va demanar una “nova onada planificadora en totes les matèries on cal tenir una visió de llarg termini. No ens podem permetre improvisar en temes tan importants com l’aigua, l’energia o la mobilitat, tampoc en els serveis de salut o educació”. 

En aquest sentit, Calvet va explicar que “ens hem d’anticipar als problemes que generen les grans infraestructures que necessita el país, si planifiquem i expliquem quin és el model de país els consensos son més senzills i els impactes i conflictes que generen molt menors”. En tot cas, la voluntat dels dos col·legis és “proposar aquests grans consensos com una oportunitat de país, però comprometre’s a complir-los des de l’administració amb el suport de la societat civil després del12 de maig”, va concloure Calvet.

El degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Narcís Armengol, va demanar coratge al futur Govern per arribar a un acord de consens en els àmbits d'infraestructures, transició hídrica, transició energètica, indústria i sector públic. "És una necessitat de país. No fer-ho, té un cost per a la societat i per a la competitivitat". El degà Armengol va posar com a exemple el paper destacat que sempre ha tingut la indústria com a element vertebrador de creixement econòmic i social.

Així mateix, Armengol va posar en valor el paper dels enginyers i les enginyeres en les seves respectives àrees de coneixement i va reclamar "tenir més presència a l'Administració per tal de liderar les àrees tècniques i així poder incrementar la seva eficiència".
 

Amplia a Fulls d’enginyeria

Consulta el document
Compartir